HET VERHAAL VAN MAAKWERKPLAATS#1

10 t/m 14 augustus 2015, Amsterdam

In deze allereerste maakwerkplaats was het thema: vliegen.

Alle deelnemers ontvangen een week van te voren een brief met daarin een voorbereidende opdracht. Voor deze maakwerkplaats was dat:

1 – Schrijf 10 dingen op waar je aan denkt bij het thema vliegen. (Het hoeft niet logisch te zijn, als jij het maar begrijpt)
2 – Neem iets mee dat jouw fascinatie, associatie of passie met het thema vliegen vertolkt. Een object, een kledingstuk. Het mag van alles zijn, als het maar tastbaar is.
3 – Neem een geschreven stuk tekst mee dat je inspireert of beweegt. Het mag over het thema vliegen gaan, maar mag ook over iets anders gaan.

Uiteindelijk ging ons creatief brein in de richting een vliegtuig en hadden we aan het eind van de 5 dagen een voorstelling over Maakwerkplaats Airlines. Boven, in de nok van Chassé Dance Studios (waar de ruimte echt gigantisch is!), hebben wij ons vliegtuig uitgedacht. De bezoekers, die overigens allemaal op stoelnummer 6 zaten, mochten mee op onze reis.

        

Ready for Take-Off?!

by Dian, Lilja en Teresa | Maakwerkplaats Airlines

BEELD VAN MAAKWERKPLAATS#1

Video’s van onze eerste maakwerkplaats

Foto’s van onze eerste maakwerkplaats

These pictures were made by Bambos Demetriou. Check out his website for more of his work!

DE DOCENTEN VAN MAAKWERKPLAATS#1

Dian Knigge-IJkhout

Danser, docent en theatermaker

mwp_dian_headshotSinds 1996 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: bevlogen, vocaal, eigenzinnig, innovatief, fantasierijk. Dian’s werk herken je aan: theatraliteit, eigenzinnigheid, humor en stem.

Werk: (docent) AHK 5 O’Clock, NBA, Stadsschouwburg Amsterdam, Kleinkunstopleiding Selma Susanna. (performer) Gaudi, Schöne und das Biest, Fosse, Dimovi

Dian is het brein achter de maakwerkplaats. Het idee van de maakwerkplaats is in 2015 geboren vanuit de behoefte een plek te creëren waar plaats is voor creativiteit en eigen inbreng en waar gewerkt kan worden met meerdere uitingsvormen binnen de kunst, zoals daar zijn: dans, theater en stem.

Extra info

Naast haar danscarriere is Dian in 2011 ook afgestudeerd als sportmasseur.

Dian heeft ook een eigen website dianijkhout.nl

Teresa Söntgen

Danser en choreograaf

mwp_teresa_headshotSinds 1994 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: toegewijd, betrouwbaar, evenwichtig, veerkrachtig, constructief. Teresa’s werk herken je aan: flow, gedrevenheid, technisch uitdagend en samenwerking.

Werk: AHK 5 O’Clock, AHK Docentopleiding Dans, Chassé Dance Studios, Dansstudio 2.

 

Teresa Is vanaf het begin betrokken geweest bij de maakwerkplaats. Samen met Lilja en Dian heeft zij geholpen bij het uitdenken en opzetten van deze workshop. Teresa Söntgen gaf tot nu toe les bij mwp#1 en mwp#2 en staat aan de basis van Die Kreatieve Tanzstatt (LIederbach), de Duitse versie van de maakwerkplaats.

Extra info

Teresa woont inmiddels in Duitsland. Samen met haar zus runt zij een dansschool in Liederbach.

Maar voor de maakwerkplaats komt ze zeker terug! Of wij gaan daar naartoe. Dat kan natuurlijk ook.

Lilja Björk Hermannsdóttir

Actrice en theatermaker

mwp_lilja_headshotSinds 1998 professioneel performer, actrice voor film, theater & televisie, theatermaker en docent. Kernwoorden: Bruggenbouwer, empatisch, uitdagend, denker, verrassend.
Lilja’s werk herken je aan: detail, verfijning, persoonlijkheid en zeggingskracht.

Werk: Actrice (De Fractie, Valentino, Van God los, Feuten), theatersolo ‘Call, Girl', Nationale Balletacademie.

Lilja is vanaf het begin betrokken geweest bij de maakwerkplaats. Samen met Teresa en Dian heeft zij geholpen bij het uitdenken en opzetten van deze workshop. Lilja gaf tot nu toe les bij mwp#1, mwp#3 en mwp#4, en afgelopen zomer bij de eerste editie van mwp junior.

Extra info

Lilja is geboren in IJsland en spreekt 7 talen vloeiend.

Lilja heeft ook haar eigen website  liljabjorkhermannsdottir.com