HET VERHAAL VAN MAAKWERKPLAATS#2

19 t/m 23 december 2015, Amsterdam

In deze tweede maakwerkplaats was het thema: kerstverhaal.

Alle deelnemers ontvangen een week van te voren een brief met daarin een voorbereidende opdracht. Voor deze maakwerkplaats was dat:

1 – Verdiep je in de bestaande kerstverhalen (A Christmas Carol, De Drie Koningen, enz.), en kies hieruit een moment waar jij iets mee hebt of iets mee wilt.
2 – Verzamel tekst. Dit kan bijvoorbeeld een gesprek zijn tussen twee mensen op straat, dat jij hoort in de wandelgangen, maar het mag ook een bestaande tekst zijn. Uit een boek, monoloog, de krant, etc.
3 – Neem een rekwisiet en een kledingstuk mee.

 

Uiteindelijk ging ons creatief brein in de richting van een kerstfeest met familie. Een heel saai kerstfeest. Kerst was nog nooit zo gezellig. was dan ook onze titel.

Mingus heeft onze flyer gemaakt en de rol van kerstengel subliem vertolkt. Ismini heeft haar eigen tekst geschreven. Marijn en Chris hebben prachtige solo’s gedanst. Veerle en Fenna kregen ruzie om de deurbel. Anne keek te diep in het glaasje. En tot overmaat van ramp stond de kerstboom er het zieligst bij…

 

BEELD VAN MAAKWERKPLAATS#2

Video’s van onze tweede maakwerkplaats

Foto’s van onze tweede maakwerkplaats

These pictures were made by Chris Philippo. Check out his insta and his facebook to see more of his work!

DE DOCENTEN VAN MAAKWERKPLAATS#2

Dian Knigge-IJkhout

Danser, docent en theatermaker

mwp_dian_headshotSinds 1996 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: bevlogen, vocaal, eigenzinnig, innovatief, fantasierijk. Dian’s werk herken je aan: theatraliteit, eigenzinnigheid, humor en stem.

Werk: (docent) AHK 5 O’Clock, NBA, Stadsschouwburg Amsterdam, Kleinkunstopleiding Selma Susanna. (performer) Gaudi, Schöne und das Biest, Fosse, Dimovi

Dian is het brein achter de maakwerkplaats. Het idee van de maakwerkplaats is in 2015 geboren vanuit de behoefte een plek te creëren waar plaats is voor creativiteit en eigen inbreng en waar gewerkt kan worden met meerdere uitingsvormen binnen de kunst, zoals daar zijn: dans, theater en stem.

Extra info

Naast haar danscarriere is Dian in 2011 ook afgestudeerd als sportmasseur.

Dian heeft ook een eigen website dianijkhout.nl

Teresa Söntgen

Danser en choreograaf

mwp_teresa_headshotSinds 1994 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: toegewijd, betrouwbaar, evenwichtig, veerkrachtig, constructief. Teresa’s werk herken je aan: flow, gedrevenheid, technisch uitdagend en samenwerking.

Werk: AHK 5 O’Clock, AHK Docentopleiding Dans, Chassé Dance Studios, Dansstudio 2.

 

Teresa Is vanaf het begin betrokken geweest bij de maakwerkplaats. Samen met Lilja en Dian heeft zij geholpen bij het uitdenken en opzetten van deze workshop. Teresa Söntgen gaf tot nu toe les bij mwp#1 en mwp#2 en staat aan de basis van Die Kreatieve Tanzstatt (LIederbach), de Duitse versie van de maakwerkplaats.

Extra info

Teresa woont inmiddels in Duitsland. Samen met haar zus runt zij een dansschool in Liederbach.

Maar voor de maakwerkplaats komt ze zeker terug! Of wij gaan daar naartoe. Dat kan natuurlijk ook.

Extra docenten

In de tweede workshop hebben we drie extra verrassingsworkshops georganiseerd; de deelnemers wisten tot het begin van de workshop niet wat ze zouden krijgen. Een Haka-workshop door Robert Bouman, een workshop Camera Acteren door Kristjan Knigge, en een workshop Zang door Megan Minebo.

De deelnemers mochten aan het einde van de week zelf bepalen óf en hoe ze deze workshops in de voorstelling wilden verwerken.