HET VERHAAL VAN MAAKWERKPLAATS#4

2 t/m 6 augustus 2017, Amsterdam

‘Picture Perfect’ was het thema van maakwerkplaats 4. Hoe ziet ons perfecte plaatje eruit? Waar moeten wij als mensen aan voldoen?

De brief met de voorbereidende opdracht luidde alsvolgt:

1 – Maak een collage van picture perfect; jouw ideaal plaatje waar je zelf in voorkomt. Dit mag je zo bont, elegant of eenvoudig maken als jij zelf wilt als het je maar uitdaagt in hoe jij jezelf graag zou zien, waar en met wie: kleding, situatie, lokatie, mensen en/of dieren, enz.

2 – Meegestuurd vind je de tekst van het lied Singing in the Rain. Neem deze tekst door en leer deze uit je hoofd.

3 – Bekijk op youtube minimaal 2 filmfragmenten uit de film Singing in the Rain en schrijf per fragment één woord op dat in je opkomt.

In deze week hebben alle deelnemers zelf een eigen spelscene geschreven en geregisseerd. Deze scenes hebben zij (onder begeleiding) aan elkaar verbonden, en hieruit ontstond een hele toffe, gekke ontroerende, en soms ook bizarre, voorstelling.

BEELD VAN MAAKWERKPLAATS#4

Een video’s van onze vierde maakwerkplaats is in de maak. Maar hier alvast wat ander beeld…

DE DOCENTEN VAN MAAKWERKPLAATS#4

Dian Knigge-IJkhout

Danser, docent en theatermaker

mwp_dian_headshotSinds 1996 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: bevlogen, vocaal, eigenzinnig, innovatief, fantasierijk. Dian’s werk herken je aan: theatraliteit, eigenzinnigheid, humor en stem.

Werk: (docent) AHK 5 O’Clock, NBA, Stadsschouwburg Amsterdam, Kleinkunstopleiding Selma Susanna. (performer) Gaudi, Schöne und das Biest, Fosse, Dimovi

Dian is het brein achter de maakwerkplaats. Het idee van de maakwerkplaats is in 2015 geboren vanuit de behoefte een plek te creëren waar plaats is voor creativiteit en eigen inbreng en waar gewerkt kan worden met meerdere uitingsvormen binnen de kunst, zoals daar zijn: dans, theater en stem.

Extra info

Naast haar danscarriere is Dian in 2011 ook afgestudeerd als sportmasseur.

Dian heeft ook een eigen website dianijkhout.nl

Lilja Björk Hermannsdóttir

Actrice en theatermaker

mwp_lilja_headshotSinds 1998 professioneel performer, actrice voor film, theater & televisie, theatermaker en docent. Kernwoorden: Bruggenbouwer, empatisch, uitdagend, denker, verrassend.
Lilja’s werk herken je aan: detail, verfijning, persoonlijkheid en zeggingskracht.

Werk: Actrice (De Fractie, Valentino, Van God los, Feuten), theatersolo ‘Call, Girl', Nationale Balletacademie.

Lilja is vanaf het begin betrokken geweest bij de maakwerkplaats. Samen met Teresa en Dian heeft zij geholpen bij het uitdenken en opzetten van deze workshop. Lilja gaf tot nu toe les bij mwp#1, mwp#3 en mwp#4, en afgelopen zomer bij de eerste editie van mwp junior.

Extra info

Lilja is geboren in IJsland en spreekt 7 talen vloeiend.

Lilja heeft ook haar eigen website  liljabjorkhermannsdottir.com

Extra docenten

In de derde workshop hebben we twee extra verrassingsworkshops georganiseerd; de deelnemers wisten tot het begin van de workshop niet wat ze zouden krijgen. Een workshop over Body Percussie door Thomas Bonekamp, en een workshop ‘Hoe film ik?’ door Kristjan Knigge.

De deelnemers mochten aan het einde van de week zelf bepalen óf en hoe ze deze workshops in de voorstelling wilden verwerken.