Kristjan Knigge

Kristjan Knigge

Kristjan Knigge

Filmmaker, regisseur

Sinds 1990 professioneel werkzaam in de filmwereld, vanaf 2004 als regisseur. Kernwoorden: Leider, passievol, betrokken, motor, commitment, oplossingsgericht. Kristjan’s werk herken je aan: schoonheid in beeld, humor, subtiliteit, ingetogenheid en gelaagdheid.

Filmografie: o.a. The Right Juice (2014), Second Honeymoon (2015), Stiltegebied (2015)

Kristjan heeft in maakwerkplaats#2 een workshop camera acteren gegeven. En achter de schermen helpt Kristjan mee met de website en het filmen en editten van videocontent uit de masterclass.

Extra info

Meer van Kristjan's werk is te vinden op zijn website kristjanknigge.com

Iva Lešić

Iva Lešić

Iva Lešić

Docent Werelddans en fysiotherapeut

mwp_iva_headshotSinds 1999 professioneel werkzaam in de kunsten als danseres, dansdocent en choreograaf. Kernwoorden: paraat, vurig, moeder-overste, kunstzinnig, helder. Iva’s werk herken je aan: plezier, vakmanschap, energie, ritme, puurheid.

Werk: Internationaal Danstheater, Nationale Balletacademie, Fysiotherapie Keizersgracht.

Iva zal samen met Dian de workshop van maakwerkplaats#3 begeleiden. In mwp#3 gaan we onderzoeken hoe we anatomie, en kennis over het menselijk lichaam, in een creatief jasje kunnen stoppen.

Extra info

Iva is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut en zal ons in mwp#3 heel veel kunnen leren over het menselijk lichaam, en specifiek over het lichaam van de danser.

Teresa Söntgen

Teresa Söntgen

Teresa Söntgen

Danser en choreograaf

mwp_teresa_headshotSinds 1994 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: toegewijd, betrouwbaar, evenwichtig, veerkrachtig, constructief. Teresa’s werk herken je aan: flow, gedrevenheid, technisch uitdagend en samenwerking.

Werk: AHK 5 O’Clock, AHK Docentopleiding Dans, Chassé Dance Studios, Dansstudio 2.

 

Teresa Is vanaf het begin betrokken geweest bij de maakwerkplaats. Samen met Lilja en Dian heeft zij geholpen bij het uitdenken en opzetten van deze workshop. Teresa Söntgen gaf tot nu toe les bij mwp#1 en mwp#2 en staat aan de basis van Die Kreatieve Tanzstatt (LIederbach), de Duitse versie van de maakwerkplaats.

Extra info

Teresa woont inmiddels in Duitsland. Samen met haar zus runt zij een dansschool in Liederbach.

Maar voor de maakwerkplaats komt ze zeker terug! Of wij gaan daar naartoe. Dat kan natuurlijk ook.

Dian Knigge-IJkhout

Dian Knigge-IJkhout

Dian Knigge-IJkhout

Danser, docent en theatermaker

mwp_dian_headshotSinds 1996 professioneel werkzaam in de kunsten. Kernwoorden: bevlogen, vocaal, eigenzinnig, innovatief, fantasierijk. Dian’s werk herken je aan: theatraliteit, eigenzinnigheid, humor en stem.

Werk: (docent) AHK 5 O’Clock, NBA, Stadsschouwburg Amsterdam, Kleinkunstopleiding Selma Susanna. (performer) Gaudi, Schöne und das Biest, Fosse, Dimovi

Dian is het brein achter de maakwerkplaats. Het idee van de maakwerkplaats is in 2015 geboren vanuit de behoefte een plek te creëren waar plaats is voor creativiteit en eigen inbreng en waar gewerkt kan worden met meerdere uitingsvormen binnen de kunst, zoals daar zijn: dans, theater en stem.

Extra info

Naast haar danscarriere is Dian in 2011 ook afgestudeerd als sportmasseur.

Dian heeft ook een eigen website dianijkhout.nl