De docenten van de komende maakwerkplaats

Dian Knigge-Ijkhout
docent Jazz, theater en stem

Sinds 1996 professioneel werkzaam in de kunsten als performer, dansdocent en choreograaf.

Bevlogen, vocaal, eigenzinnig, innovatief, fantasierijk.

Dian’s werk herken je aan: theatraliteit, eigenzinnigheid, humor en stem.

Werk: Fosse, Die Schöne und das Biest, Gaudi, Academie voor Dans en Theater, 5 O'Clockclass Amsterdam, Nationale Balletacademie, Stadsschouwburg Amsterdam, Jeugdtheater de Krakeling, Codarts, Fontys

Teresa Söntgen
docent klassiek en modern

Sinds 1994 professioneel werkzaam in de kunsten als performer, dansdocent en choreograaf.

Toegewijd, betrouwbaar, evenwichtig, veerkrachtig, constructief.

Teresa’s werk herken je aan: flow, gedrevenheid, technisch uitdagend en samenwerking.

Werk: Herman van Veen, Academie voor Dans en Theater, 5 O’Clockclass Amsterdam, Docentopleiding Dans, Chassé Dance Studios, Dansstudio2, Die Tanzetage Liederbach.

Senne Reus
docent modern

Studeert sinds 2020 aan de Opleiding Docent Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is werkzaam als performer en docent in Amsterdam en Duitsland.

Open, ambitieus, behulpzaam, geaard en nieuwsgierig.

Senne´s werkherken je aan: zeggingskracht, veel dynamiek, flow en veelzijdigheid.

Werk: AT5 Amsterdams akkoord, ICK artistspace, Light on the beat

Iedere maakwerkplaats staat onder begeleiding van twee of drie gerenommeerde docenten. Zij zullen de gehele workshop aanwezig zijn. Tijdens de week kunnen er ook extra docenten worden aangetrokken om een workshop te komen geven in hun eigen expertise mocht dit een aanvulling blijken binnen het thema en werkproces. In eerdere workshops hebben wij bijvoorbeeld een workshop haka, popping en locking, bodypercussie, en anatomie geïntegreerd!

De docenten van eerdere maakwerkplaatsen

Lilja Björk Hermannsdóttir
actrice en theatermaker

Lilja is vanaf het begin betrokken geweest bij de maakwerkplaats. Samen met Teresa en Dian heeft zij geholpen bij het uitdenken en opzetten van deze workshop. Lilja gaf tot nu toe les bij mwp#1, mwp#3 en mwp#4, mwp#6, en heeft een gastworkshop theater verzorgt bij mwp#10.

http://liljabjorkhermannsdottir.com/

Iva Lešić
docent werelddans en anatomie

Iva was één van de workshopdragers tijdens mwp#3, de maakwerkplaats waarin we hebben onderzocht we anatomie in een creatief jasje konden steken. Iva is sinds 2010 verbonden aan de Nationaal Ballet Academie en inmiddels ook al een aantal jaar geregistreerd fysiotherapeute.


https://fysiodiamondfactory.nl/iva-lesic/

Kristjan Knigge
filmmaker en filmdocent

Kristjan is als contentcreator betrokken bij de maakwerkplaats; flyers, video, online content. Maar ook een aantal keer als workshopgever; Mwp#1, mwp#2, en mwp#10 heeft hij een workshop in (film)acteren verzorgt.https://www.kristjanknigge.com/

Amarinske Brands
docent modern

Amarinske is sinds 2011 werkzaam als docent en choreograaf. Zij heeft geholpen bij de organisatie van de maakwerkplaats Pinksterintensive in de Meerpaal Dronten, en was één van de gepassioneerde docenten.Thomas Bonenkamp
docent bodypercussie

Thomas heeft voor mwp#4 een workshop bodypercussie verzorgd. En hij was ons aanspreekpunt en grote steun en toeverlaat bij onze locatie voor mwp 1,2,3,4,en 6, Chassé Dance Studio's.

http://www.percussiexpress.nl/PercussieXpress/CORE/00/06/7.HTML

Robert Bouman
docent haka

Robert heeft, in de allereerste maakwerkplaats in 2015, een haka-workshop gegeven. Een energie volle aftrap in onze première van de maakwerkplaats. Wow! Wat was dat vet!

https://www.hakaworkshop.nl/

Majid Ghadiri
docent poppin' & locking

Majid Ghadiri (Magic) heeft in mwp#3 een workshop gegeven. Deze workshop sloot perfect aan bij ons thema 'anatomie'. Hoe krijgen we anatomie (een nogal theoretische materie) in een creatief jasje? En leren we dan ook nog iets?

https://www.youtube.com/watch?v=uuoMg7g4tRY